Competitieweek

Competieweek 7
Weer winst voor titelkandidaat Bloemenlust 2

Bloemenlust 1 moest op bezoek bij koploper TSTZ Haarlem 2. Na een 1-9 thuisnederlaag werden er nu 3 puntjes meegenomen. David Klaassen, Bart Spaargaren en Johan Berk wonnen alle drie van dezelfde tegenstander. In het dubbelspel namen David en Bart een 2-0 voorsprong en na een verloren 3e game kwamen ze in de 4 de game zelfs op matchpoint. Na een mooi gevecht glipte de partij helaas alsnog uit hun vingers (9-11, 7-11, 11-7, 13-11, 11-5) en kwam de eindstand op 7-3. Handhaving in de 2e klasse zal zeer lastig worden.

Bloemenlust 2 boekte in de jacht op het kampioenschap een nuttige 6-4 uitoverwinning op Het Nootwheer 5. Danny Knol en Dirk Biesheuvel wonnen twee enkelspelen en Ed Couwenberg versloeg één tegenstander. Dirk en Ed scoorden in het dubbelspel het zesde en winnende punt. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Bloemenlust 2 nog altijd bovenaan in hun 3e klasse poule.

Tegen de sterke koploper AMVJ 1 kwam Bloemenlust 3 niet verder dan een 8-2 nederlaag. Hathab Shajahan en Philippe Monnier wisten allebei knap één enkelspel te winnen. Ondanks spannende partijen kon Peter Velleman helaas niet tot winst komen en ook het dubbelspel werd nipt verloren
door Hathab en Peter. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt het Bloemenlust 3 te gaan lukken zich te handhaven in de 3e klasse.

 

Competieweek 6
Bloemenlust 2 op kampioenskoers

Met een 7-3 overwinning op de belangrijkste concurrent Amsterdam 79 10 heeft Bloemenlust 2 de koppositie wat verder verstevigd. Danny Knol bleef ongeslagen met drie enkelspelzeges en Dirk Biesheuvel versloeg twee tegenstanders, waarvan een met 12-10 in de beslissende vijfde game. Ed Couwenberg boekte één overwinning. Het dubbelspel werd met 11-5 in de vijfde game gewonnen door Dirk en Danny.

Op vrijdagavond moest Bloemenlust 2 ook nog naar Hoofddorp voor de uitwedstrijd tegen HTC 7. Danny en Dirk wonnen twee partijen en Ed was een tegenstander de baas. Omdat het dubbelspel door Danny en Ed verloren werd kwam de eindstand op 5-5.

Evenals in de uitwedstrijd in Beverwijk, kwam Bloemenlust 1 in De Bloemhof een 5-5 puntendeling overeen met Rapidity 6. David Klaassen gaf met drie overwinningen weer het goede voorbeeld en samen met Johan Berk werd ook het dubbelspel gewonnen. Johan wist ook één enkelspel naar zich toe te trekken, wat Bart Spaargaren na twee gewonnen games helaas net niet lukte.

Competitieweek 5
Houdini-acts door Bloemenlust 1 en 2

Bloemenlust 1 heeft in De Bloemhof een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel weten te behalen tegen het sterker geachte HTC 4 uit Hoofddorp. David Klaassen bewees weer zijn waarde met twee enkelspelzeges en ook Bart Spaargaren boekte zeer knap twee overwinningen. Het dubbelspel door David en Bart was memorabel door twee maal een indrukwekkende comeback uit verloren positie. De tegenstanders stonden na twee gewonnen games op matchpoint in de 3 de game (8-10). Deze achterstand werd omgebogen in een 12-10 gamewinst. Na een gewonnen vierde game (11-4) stonden David en Bart op een kansloze 2-8 in de beslissende vijfde game. Punt voor punt kwam het Bloemenlust-duo terug om op spectaculaire wijze de wedstrijd alsnog met 12-10 naar zich toe te trekken.

Op bezoek bij GSV Heemstede 1 boekte Bloemenlust 2 een eclatante 0-10 overwinning, waarmee op de helft van de competitie de koppositie werd veroverd. Zo eenvoudig als het lijkt was het echter zeker niet, want ook hier waren enkele indrukwekkende ontsnappingen. Dirk Biesheuvel wist twee
maal na verlies van de eerste twee games en een achterstand in de derde game toch nog terug te komen en in 5 games te winnen. Zo’n zelfde Houdini-act presteerde Ed Couwenberg door te winnen na matchpoint tegen op 10-6 achter in de derde game. Ed versloeg nog een tegenstander na een
beslissende vijfde game en ook het dubbelspel door Dirk en Ed ging in de maximale vijf games. Danny Knol won twee enkelspelen in vier games en een in drie games.

Omdat tegenstander ZTTC 3 maar met zijn tweeën uit Zaandam kwamen aantreden, begon Bloemenlust 3 met een 3-0 voorsprong. Horst Krassen speelde spannende partijen, maar trok twee maal aan het kortste eind. Een wedstrijd verloor hij met 29-31 in de derde game en de andere met 8-
11 in de beslissende vijfde game. Ook het dubbelspel door Horst samen met Hathab Shajahan ging met 8-11 in de vijfde game nipt verloren. Hathab wist wel zijn beide enkelspelen te winnen en zo de eindstand op 5-5 te bepalen. Het blijft spannend om in de derde klasse te kunnen blijven.

Competitieweek 2, 3 en 4
Wisselende resultaten voor Bloemenlust-teams

Vorige week werd door Bloemenlust 1 nog knap met 5-5 gelijkgespeeld in Beverwijk tegen Rapidity 6, met drie zeges voor David Klaassen en voor supersub Dirk Biesheuvel. Het vijfde punt kwam uit winst in het dubbelspel door David samen met Bart Spaargaren. Deze week bleek JOVO 2 in De Bloemhof met 2-8 te sterk, vooral voor Bart Spaargaren en Johan Berk. David Klaassen bewees met twee overwinningen wederom dat hij zich goed kan meten in de 2de klasse. In het dubbelspel kwamen David en Johan knap terug van een 0-2 achterstand, maar in de afgedwongen beslissende 5de game waren de bezoekers alsnog te sterk.

Na een 7-3 overwinning op HTC 7 (3x Danny Knol, 2x Dirk Biesheuvel, 1x Ed Couwenberg + dubbelspel door Dirk en Ed), ontving Bloemenlust 2 nu ZTTC 4 uit Zaandam. Het werd een eclatante 9-1 zege met de volle buit voor Danny en Ed, die ook samen het dubbelspel op hun naam schreven. Dirk moest na een spannende 5-setter één tegenstander feliciteren. Hiermee nestelt Bloemenlust 2 zich op een comfortabele 2de plaats.

Bloemenlust 3 moest in de derby uit tegen Rijsenhout 1 genoegen nemen met een 6-4 nederlaag. Uitblinker Hathab Shajahan wist al zijn enkelspelen te winnen en samen met Philippe Monnier ook het dubbelspel. Ondanks spannende partijen moesten Horst Krassen en Philippe Monnier hun meerdere erkennen in de Rijsenhout-spelers Paul Clement, Kees Spaargaren en invaller Tom van Es.
Een week later op bezoek bij Amsterdam ‘78 12 werd Bloemenlust 3 kansloos met 9-1 verslagen, waarbij alleen Hathab een partij naar zich toe wist te trekken.

Competitieweek 1
Nieuw tafeltennisseizoen weer begonnen voor Bloemenlust!

Bloemenlust 1 werd in de Bloemhof van harte welkom geheten in de 2 de klasse door tegenstander TSTZ Haarlem 2. Met een 1-9 nederlaag werd de kampioen van de 3 de klasse met de neus op de feiten gedrukt en het klassenverschil duidelijk gemaakt. Alleen David Klaassen wist een tegenstander te
verslaan in een zware 5-setter en een andere partij verloor hij nipt na een beslissende 5 de game. Bart Spaargaren en Johan Berk gaven goed partij, maar moesten accepteren dat de tegenstanders gewoon beter ware.

Bloemenlust 2 was in de vorige competitie als 2 de geëindigd en gaven ook nu in de 3 de klasse meteen hun visitekaartje af. Met 7-3 werd gewonnen van Het Nootwheer 5, waarbij Danny Knol “Man of the match” was met drie enkelspelzeges. Samen met Ed Couwenberg werd ook het dubbelspel gewonnen. Ed was daarnaast goed voor twee winstpartijen in het enkelspel en Dirk Biesheuvel versloeg één tegenstander.

In de uitwedstrijd in Uitgeest tegen TTAZ 2 moest het gepromoveerde Bloemenlust 3 ervaren dat het niveau in de 3 de klasse toch echt een stukje hoger is dan in de 4 de klasse. Hathab Shajahan wist zich snel aan te passen en boekte twee knappe overwinningen. Horst Krassen won één enkelspel en Peter Velleman moest drie tegenstanders feliciteren, waarvan één pas na een beslissende 5 de game. Ook het dubbelspel werd door Peter en Hathab met het kleinst mogelijke verschil verloren; 13-11 in de 5 de game. Daarmee kwam de wat geflatteerde eindstand op 7-3 voor TTAZ.

Wethouder tafeltennist mee met ATC Bloemenlust

Op uitnodiging van raadslid Dirk Biesheuvel (AA) bezocht wethouder Bart Kabout (Sport) een training van tafeltennisvereniging ATC Bloemenlust in De Bloemhof. Hij speelde meerdere potjes tafeltennis en maakte zo kennis met verschillende leden. Ook hoorde hij zo wat er binnen de vereniging allemaal speelt.
In Aalsmeer zijn veel sportverenigingen en het aanbod is heel divers. Van tafeltennis tot dans en van voetbal tot zeilen. “Ik vind interessant om bij de verschillende verenigingen langs te gaan en mee te doen. Zo kan ik kennismaken met de leden en horen waar de verenigingen mee bezig zijn. Sporten is voor iedereen gezond, leuk en ontspannend. Daarbij zorgen onder andere sportverenigingen voor sociale betrokkenheid in de samenleving”, aldus wethouder Kabout.

2023

Dubbel-kampioenschap ATC Bloemenlust gewonnen door Danny Knol en Philippe Monnier.

De eerste woensdag van het jaar werd bij de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust weer het dubbelkampioenschap gehouden. Door middel van loting werden 7 duo’s geformeerd, waarbij de intentie is dat die zo veel mogelijk gelijkwaardig qua sterkte zouden moeten zijn. Gezien de vele spannende wedstrijden was dat aardig gelukt. Bij meer dan de helft van de wedstrijden was na een 1-1 tussenstand een beslissende 3de game nodig.

In de eerste ronde verslikten de potentiële titelkandidaten Bart Spaargaren en Hathab Shajahan zich al in Ed Couwenberg en Frans Ravesteijn. En na weer een nipte nederlaag in 3 games tegen Dirk Biesheuvel en Peter Velleman in ronde 2 werden de titelkansen voor Bart en Hathab al geminimaliseerd. Met vervolgens 4 klinkende overwinningen werd nog wel een 3de plaats uit de strijd gesleept.

Naast de overwinning op Bart en Hathab wisten Dirk en Peter ook achtereenvolgens Johan Berk met Horst Krassen (in 3 games) en David Klaassen met Bernhard Schellenberger te verslaan. Nog ongeslagen kwamen Dirk en Peter in de vijfde ronde tegenover Danny Knol met Philippe Monnier te staan. Danny en Philippe waren in de 3de ronde wel tegen een nederlaag aangelopen (tegen Bart en Hathab), maar konden met een zege op de koplopers weer helemaal terugkomen in de strijd om het kampioenschap. Met 11-8 in een beslissende 3de game werden Dirk en Peter op hun eerste nederlaag getrakteerd door Danny en Philippe, die daarmee op onderling resultaat meteen de leiding overnamen. Door twee zeges In de overige ronden (op Ed/Frans en Ladi Prorok met Ton de Hollander) werd de leiding niet meer afgestaan en konden Danny Knol en Philippe Monnier gehuldigd worden als nieuwe koningskoppel van ATC Bloemenlust. Omdat ook Dirk en Peter bleven winnen (van Ladi/Ton en Ed/Frans) legden zij beslag op de 2de prijs.

Einduitslag:                                                     Gewonnen wedstrijden:

  1. Danny Knol en Philippe Monnier        5
  2. Dirk Biesheuvel en Peter Velleman      5
  3. Bart Spaargaren en Hathab Shajahan     4
  4. Ladi Prorok en Ton de Hollander        2
  5. Johan Berk en Horst Krassen          2
  6. Ed Couwenberg en Frans Ravesteijn      2
  7. David Klaassen en Bernhard Schellenberger   1