Van de voorzitter

Stavaza seizoen 2022-2023

Vanwege een actie bij onze hostingpartij waar onze website staat konden we onze website niet meer bewerken en konden we alleen maar verouderd nieuws zien. Ik kon zelfs ook geen mail meer ontvangen via de verbonden clubmail. Gelukkig bleef het icoontje/tabblad "Standen" wel actief en kunnen/konden belangstellenden zo wel onze competitie volgen.
Met behulp van Stefan hebben we gelukkig de boel weer aan het draaien gekregen! Dus hopelijk kan ik de actualiteiten weer blijven bijwerken en kan ik de wekelijkse krantenverslagen van Johan ook plaatsen. Die zijn overigens ook altijd via de digitale versie van de Nieuwe Meerbode te volgen. En een enkele keer staan we zelfs onder het digitale nieuws, buiten de papieren versie om. Hier heeft dan ook mijn "In memoriam Jaap Jongkind" gestaan, waarin ik hem als laatste van de drie oprichters van onze club, herdacht heb.

In mijn laatste "Van de voorzitter" van 6 november 2022 die helaas maar 2 dagen online heeft gestaan had ik geschreven: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat spreekwoord geldt helaas niet voor onze club. Ons ledental op een behoorlijke hoog leeftijdgemiddelde geeft op dit moment geen ruimte om makkelijk jeugdigen te laten spelen. En in de Nederlandse tafeltenniswereld laten de oudjes zien dat ze "ruim" domineren: De 51-jarige Trinko Keen stuntte afgelopen jaar met de Nederlandse titel en het jaar daarvoor ging Michel de Boer op 51 jarige leeftijd aan de haal met de titel. Dus dat biedt natuurlijk wel perspectief voor onze jeugd: David, Marco, Hathab en Danny :)

Het tafeltennisseizoen is inmiddels al weer aardig op weg richting de helft van de voorjaarscompetitie. In sporthal de Bloemhof is het iedere week een afwisselende gezellige drukte, met één of twee teams competitiespelend, maar ook zeker door nieuwe belangstellenden en inmiddels nieuwe leden! Een mooie ontwikkeling.
De kunst voor onze club is de nieuwe spelers een warm welkom te geven, waarbij we de nieuwkomers lekker laten proeven aan de techniek, maar ook een leuk potje laten spelen. Hierbij dus het vriendelijke verzoek om met elkaar af te wisselen, zeker als er wachtenden langs de kant zitten, zodat we allemaal voldoende speeltijd krijgen en elkaar kunnen trainen op elk niveau. Ook een dubbelspel geeft in die zin wat speelruimte en vaak wat extra speelplezier, althans dat is mijn mening.

Zoals elders op de site onder de button "Krant" valt te lezen gaat het op dit moment in de competitie wat minder goed qua resultaten. Verlies is natuurlijk niet leuk, maar de partijen zijn wel vaak veel bijzonder spannend en geven toch ook wel speelplezier en we kunnen natuurlijk hier nog steeds leren en verbeteren. Kortom, de gepromoveerden teams 1 en 3 hebben het moeilijk, handhaving lijkt een zware dobber. Team 2 doet het uitstekend, een kampioenschap is niet uitgesloten, maar is wel een hele uitdaging.

Een mooi opsteker is trouwens de bijdrage van het Schipholfonds. Nadat de werkgever van Pilippe 300 euro wil sponsoren, Lardi een donatie heeft gedaan van 50 euro, zal het Schipholfonds een bijdrage leveren van 475 euro voor de aanschaf van een nieuwe wedstrijdtafel.
Zodoende kunnen we straks 7 tafels opzetten. Geweldig toch?


Kortom de club is gelukkig goed in beweging.

Laten we vooral zo doorgaan. Neem gerust familieleden en/of vrienden mee om te spelen. Niet geheel onbelangrijk om te weten is dat de sportkantine ook gezellig is geopend met gastvrouw Jacqueline, zodat een bakje koffie, een drankje en een snackje tot de mogelijkheden behoren.

 

Met sportgroet,

namens het bestuur,

Bart Spaargaren, voorzitter